fredag 23 december 2016

Saffranskakor med vit choklad

Jag älskar allt med saffran, det kanske jag har nämnt tidigare, så jag passar på att baka massor av bakverk med saffran i juletider. Jag tycker saffran passar väldigt bra ihop med vit choklad, men även med hallon och pistage. Därför garnerade jag dessa härliga mördegskakor med just vit choklad, hallon och pistage, men garneringen går att utesluta om man vill. Kakorna är redan goda som de är!
Imorgon är det äntligen julafton och jag längtar verkligen efter julmaten. I år har det faktiskt inte blivit av att jag ätit något julbord innan julafton, så därför ska det bli extra gott!
Önskar er alla en riktig God Jul!


Mördeg
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 g smör
1-2 påsar saffran
lite kokande vatten

Garnering
200 g vit choklad
frystorkade hallon
hackade pistagenötter

Blanda saffranet med lite av det kokande vattnet för att lösa upp smak och färg. Arbeta ihop de övriga ingredienser till en deg. Häll i saffranet och blanda väl. Låt degen vila kallt i minst 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla degen till bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna ordentliget och grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakorna kallna helt.
Smält chokladen till garneringen och doppa halva kakan i chokladen. Strö över hallon och pistagenötter över chokladen, och låt sedan chokladen stelna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar