onsdag 21 december 2016

Pepparkaksbollar

Har du en mjuk pepparkaka över från glöggminglet eller adventsfikat? Känns den lite torr och tråkigt? Då är detta ett sätt att liva upp den och skapa ett helt annat bakverk, men med samma goda smak! Vill man så kan man utesluta de rårörda lingonen, öka då upp mängden cream cheese. Degen ska vara smidig så att det går att rulla bollar. Recept på en god mjuk pepparkaka finns i receptet nedan.


Pepparkaksbollar
1 mjuk pepparkaka (recept finns här)
1 dl rårörda lingon
150 g cream cheese

Garnering
200-300 g vit choklad
ev lite neutral olja, t.ex. raps
några krossade pepparkakor

Kör den mjuka pepparkakan till fina smulor i en matberedare. Blanda med rårörda lingon och philadelphia tills du har en smidig deg. Rulla degen till bollar och ställ i frysen en stund för att stelna. Det underlättar när de ska doppas i chokladen. Smält den vita chokladen och rör i lite olja för att få chokladen smidigare att jobba med. Ta ut bollarna ur frysen och doppa i chokladen. Strö över lite krossad pepparkaka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar