fredag 9 december 2016

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Idag är det Pepparkakans dag och jag passar på att bjuda på denna mjuka pepparkaka med rårörda lingon - god att äta som den är eller så serverar man lite lingongrädde till. Man kan också göra en god frosting och täcka kakan med, och vill man ha en mer "matig" kaka så serverar man kakan med en god ädelostkräm. Det går alltså att göra mycket med en mjuk pepparkaka!
Recept av Monika Ahlberg.


Kaka
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl creme fraiche
2 tsk kanel (jag tog 3 tsk)
2 tsk kardemumma
2 tsk malen nejlika
2 tsk malen ingefära
1 dl rårörda lingon
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, crème faiche, kryddor och lingon. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt till smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 l. Grädda i ca 45 min. Låt svalna under bakduk.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar