torsdag 17 november 2016

Godaste chokladkolan (5-minuters kola)

Känner du att tiden är knapp så här års och föredrar att servera hembakat och hemlagat till advent och jul. Då är detta recept på godaste chokladkolan något för dig! Du gör den på bara 5 minuter och de blir verkligen beroendeframkallande!
Receptet kommer från Nik-Annika Märak.


Chokladkola
220 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
4 msk vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl strösocker

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ordentligt i ca 5 minuter, rör i botten. Häll kolan i en bakplåtspappersklädd form och låt kolan stelna. Skär i bitar och slå ev. in i smörpapper eller cellofan.



2 kommentarer:

  1. God men blev stenhård efter avsvalning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir säkert lite olika beroende på hur bra spis man har! :) Men om du har en termometer så tycker jag 124 grader blir bra för kola.

      Radera